Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL

Schadeformulier invullen

Wanneer je een aanrijding hebt gehad, heb je vaak te maken met schade. Soms gaat het om niet direct zichtbare schade, maar soms is de schade ook aanzienlijk. In alle gevallen is het van belang om bij een aanrijding zo spoedig mogelijk een schadeformulier in te vullen. Dit voorkomt dat je achteraf discussie krijgt over de schade en het ontstaan ervan. Bovendien is een schadevergoeding met een ingevuld schadeformulier makkelijker te regelen bij de verzekeraar. Vul dus altijd een schadeformulier in, ook als er in eerste instantie geen schade lijkt te zijn. Het is namelijk mogelijk dat lichamelijke klachten pas later na de aanrijding ontstaan. Gemotoriseerde voertuigen hebben een schadeformulier vaak bij hen, maar je kunt het formulier ook online vinden. Het formulier bestaat uit twee vellen. Je vult op het eerste vel je gegevens in en vervolgens drukt dit door op het tweede vel, welke voor de andere partij is.

Schadeformulier invullen: linker- en rechterkolom

Als je te maken hebt met een aanrijding waarbij er een tweede partij aanwezig is, dan vul je de linker- en rechterkolom van het schadeformulier in. Deze kolommen beginnen met je persoonlijke gegevens, de gegevens van het voertuig en de gegevens van de verzekeringsmaatschappij. Let er bij de gegevens van de verzekeringsmaatschappij op dat je ook het nummer van je groene kaart en je polisnummer invult. Het is handig om deze gegevens bij je te dragen, bijvoorbeeld in een notitie op je telefoon. Vervolgens komen de gegevens van de bestuurder van het voertuig. Let op! Dit hoeft dus niet de eigenaar van het voertuig te zijn. Het gaat om de bestuurder van het voertuig op het moment van de aanrijding. Onderaan de kolommen wordt gevraagd om een situatieschets van de aanrijding. Hierbij geef je de situatie van de weg aan, het liefst met straatnamen. Ook haaientanden, stopborden en zebrapaden dienen hierop te worden aangegeven. Dit helpt bij de verwerking van het schadeformulier.

Midden kolom schadeformulier invullen

In de midden kolom wordt de toedracht van de aanrijding aangegeven. Vul hierbij door middel van kruisjes in welke situatie op de aanrijding van toepassing was. Dit wordt door beide partijen gedaan. Zijn alle gegevens van het schadeformulier ingevuld? Dan ondertekenen beide partijen het formulier en kunnen de bladeren van elkaar worden afgescheurd

Achterzijde schadeformulier invullen

Als het schadeformulier door beide partijen is ingevuld, ondertekend en afgescheurd, dan dien je zelf nog de achterzijde van het formulier in te vullen alvorens je het schadeformulier opstuurt naar je verzekering. Dit doe je dus alleen, zonder tegenpartij. Op de achterzijde van het formulier worden nadere achtergrondgegevens gevraagd over je voertuig, de bestuurder en verzekeringnemer, maar ook over de schade. Hier kun je details aangeven over de situatie van de aanrijding.

Schadeformulier insturen

Na het invullen van de voor- en achterkant van het schadeformulier kun je deze opsturen naar je verzekeringsmaatschappij. Zij pakt dit dan verder op en zorgt voor verwerking van de schademelding. Β Heb je een aanrijding gehad in het buitenland en valt dit binnen Europa, dan vul je hetzelfde schadeformulier in en werkt het op dezelfde manier.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Schadeformulier invullen na fiets ongeval

Schadeformulier

Bent u betrokken bij een fiets ongeluk? Vul altijd een schade-aanrijdingsformulier in.