Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL
Wat te doen bij een aanrijding tussen fietsers?

Zorg er na de aanrijding voor dat u de contactgegevens van de andere fietser noteert, ook al lijkt de schade beperkt. Zijn er getuigen? Noteer dan ook die gegevens. Neem foto’s van de situatie en de schade.

Vergeet tevens niet dat u eigen gezondheid op nummer 1 staat. Zorg ervoor dat je medische zorg krijgt en laat je controleren door een arts. Het is belangrijk dat de arts hiervan wel een schriftelijk verslag opmaakt.

Vaak denken mensen dat een aanrijdingsformulier alleen ingevuld hoeft te worden bij een auto ongeluk. Het invullen van een schadeformulier kan echter ook goed dienst doen bij een aanrijding tussen fietsers. Er kan namelijk belangrijke informatie ingevuld worden:

  • de toedracht van het ongeluk
  • het opgelopen letsel
  • namen van getuigen

 

Ondertekenen beide fietser het schade- aanrijdingsformulier? Dan staat de inhoud tussen partijen vast!

Aanrijding tussen fietsers, wie is aansprakelijk?

De aansprakelijkheid bij een aanrijding tussen fietsers kan gebaseerd zijn op een overtreding van een verkeersregel of een onverwachte gedraging. Om een letselschadevergoeding te kunnen krijgen is het wel van belang om de aansprakelijkheid te kunnen aantonen van de andere fietser.

Pas na het vaststellen van de aansprakelijkheid kan de schadevergoedingsplicht bestaan. Het ingewikkelde aan een aanrijding tussen fietsers is dat er geen verplichte verzekering voor fietsers bestaat zoals motorrijtuigen dat wel hebben.

Wordt er door fietser A een aanrijding veroorzaakt, dan zal fietser B proberen een beroep te doen op de particuliere aansprakelijkheidsverzekeraar van fietser A. Is fietser A onverzekerd, dan zal fietser A de kosten zelf moeten betalen.

Letselschade bedragen bij fiets ongeluk

Is er recht op een schadevergoeding van jouw schade? Dan wordt alle schade vergoed! Je kunt hierbij denken aan inkomenskosten, medische kosten, rechtsbijstandskosten en schade door studievertraging. Daarnaast heb je recht op een smartengeldvergoeding. Deze vergoeding is er voor de pijn die je lijdt, eventuele littekens die je hebt en bijvoorbeeld negatieve gedachten of angstklachten.

 

Gratis rechtshulp bij letselschade

Brugman Letselschade Advocaten kan je kosteloos adviseren en juridisch bijstaan om de schade te verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Wij helpen je graag om jouw letselschade na het ongeval in kaart te brengen. Heb je vragen over letselschade of ben je als fietser aangereden door een scooter en wil je een schadevergoeding? Neem dan contact op met ons kantoor en wij staan voor je klaar en helpen je gratis!

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

aanrijding tussen fietsers

Bent u als fietser aangereden door een ander fietser? Laat door ons onderzoeken of u recht heeft op een letselschade vergoeding!