Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL
Voorrangsregels tram

Bij gelijkwaardige kruispunten hebben trams voorrang op al het verkeer. De regel ‘rechts heeft voorrang’ gaat dus voor een tram op een gelijkwaardig kruispunt niet op. Kom je van rechts op zo’n kruispunt? Dan moet je een tram dus voorrang verlenen.

Ook de regel ‘rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor’ geldt niet. Wanneer er een situatie voorkomt dat jij op een rechtdoorgaande weg rijdt en een tegemoetkomende tram wil linksaf slaan, dan zal jij de tram voorrang moeten geven. Rij je zelf op een voorrangsweg? Dan heb je wel voorrang op trams die aankomen op de voorrangskruising.

Maar heb je dan geen recht op schadevergoeding bij een tram ongeluk met de fiets? Ja, op grond van artikel 185 wvw heb je wel degelijk recht op schadevergoeding als je op de fiets wordt aangereden door een tram. We leggen het hieronder uit.

Wat te doen na een tram ongeluk?

Zorg er bij een aanrijding met een tram voor dat je het nummer van de tram, de plaats en het tijdstip van de aanrijding noteert. Noteer daarnaast de gegevens van getuigen en maak foto’s van de situatie. Laat je vervolgens spoedig na het tram ongeluk onderzoeken door je huisarts en zorg ervoor dat je huisarts een schriftelijk verslag opmaakt.

Op deze manier kun je bewijzen dat:

  • u betrokken bent geraakt bij een aanrijding met een tram en met welke tram.
  • u aan het tram ongeluk letsel heeft overgehouden.
Wie is aansprakelijk bij een tram ongeluk?

In de meeste gevallen wanneer er sprake is van een aanrijding tussen een tram en een fietser moet de trammaatschappij minimaal 50% van je letselschade vergoeden, ongeacht wiens schuld de aanrijding was.

Het vergoeden van de schade kan zelfs oplopen tot volledige vergoeding, hetgeen 100% inhoudt. Om te bepalen welk percentage van de schade wordt vergoed wordt rekening gehouden met diverse factoren, waaronder

  • de ernst van het letsel
  • de gevolgen die het ongeval voor het slachtoffer met zich meebrengen
  • en de schuldvraag.

 

Op grond van deze billijkheidscorrectie is het mogelijk om toch op een hoger percentage dan 50% uit te komen voor de vergoeding van de schade. De trammaatschappij is tegen deze aansprakelijkheid verzekerd. Dit betekent dat de verzekeraar de schadeafwikkeling verder zal oppakken.

Kosteloze hulp bij een aanrijding tussen tram en fietser

Heeft u ook een aanrijding gehad als fietser met een tram? Of wilt u meer informatie? Brugman Letselschade Advocaten staat graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen. Onze hulp voor u is volledig kosteloos. Maak gebruik van ons online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 0229-507 903.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

als fietser aangereden door scooter

Bent u als fietser aangereden door een scooter? Dan heeft u altijd recht op schadevergoeding. Wij helpen u hier gratis bij!