Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL

Letselschade berekenen

De uiteindelijke letselschadevergoeding is pas te berekenen wanneer je zo goed als of helemaal hersteld bent van het opgelopen letsel na een aanrijding. Vanaf dat moment valt er te bezien welke kosten er allemaal zijn gemaakt na het ongeval. Wel worden er in de tussentijd voorschotten op de letselschade betaald.

In het geval dat klachten niet verdwijnen, kan een medisch deskundige onderzoeken in welke sprake er is van blijvend letsel en de gevolgen hiervan. Met de uitkomst van dit rapport kunnen wij vervolgens de (toekomstige) letselschade berekenen. Bij het berekenen van de kosten wordt vervolgens gekeken naar materiële en immateriële schade.

Materiële letselschade bedragen

Na een aanrijding is er eigenlijk altijd sprake van materiële letselschade bedragen. Materiële schade is een verzamelnaam voor alle schade die in geld kan worden uitgedrukt. Hierbij gaat het om:

  • gederfde inkomsten
  • schade aan het voertuig of medische kosten
  • kosten om bij de dokter of het ziekenhuis te komen
  • kosten die je maakt voor huishoudelijke hulp omdat je huishoudelijke taken niet meer zelf kunt uitvoeren
  • het oplopen van studievertraging.

 

Zorg er bij de materiële kosten altijd goed voor dat alle bonnetjes en declaraties worden bewaard. Voor het vaststellen van materiële schade kan je heel ver gaan. Wij adviseren dan ook om een letselschade expert in te schakelen voor het bepalen van je materiële schadevergoeding.

Onze letselschade juristen helpen graag bij het berekenen van je materiële schadevergoeding en ziet misschien zelfs kosten waar je zelf niet aan denkt!

Smartengeldvergoeding

Naast het hebben van materiële schade kun je ook pijn en verdriet hebben door het ongeval. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan pijn, verdriet om zichtbare littekens of gederfde levensvreugde omdat je je beroep of hobby niet meer kunt uitoefenen.

Wanneer iemand aansprakelijk is voor het ongeval, kun je ook deze schade op degene verhalen. Dit heeft een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding die je ontvangt voor niet (direct) zichtbare schade en is lastig in geld uit te drukken. Dit heet ook wel immateriële schade.

De hoogte van deze vergoeding hangt af van verschillende omstandigheden zoals leeftijd, de aanwezigheid van littekens, de mate van afhankelijkheid van hulp en zorg en het soort letsel dat je hebt opgelopen.

Bij het vaststellen van een bedrag wordt aansluiting gezocht bij vergelijkbare uitspraken van rechters uit de Nederlandse rechtspraak. Zo kun je bijvoorbeeld de Smartengeldgids raadplegen voor uitspraken en indexeringen.

Juridische hulp nodig?

Het is voor te stellen dat u na een aanrijding niet direct bezig bent met het berekenen van letselschade. Aan de andere kant wordt u wel direct geconfronteerd met kosten en schade.

fietseraangerede.nl is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u graag bij het berekenen van letselschade en het eisen van een schadevergoeding als u als fietser aangereden bent.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis letselschade advies of het claimen van letselschade na een fiets ongeluk. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen na een fiets ongeluk

Letselschade berekenen

Bent u als fietser aangereden? Dan kunt u door ons gratis uw letselschade laten verhalen.