Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Je hebt een aanrijding gehad met je fiets, wat nu? Het is mogelijk om de schade die je daarbij hebt opgelopen te verhalen op de andere partij. Belangrijk daarbij is wel dat je bewijsmateriaal verzamelt dat je daadwerkelijk schade hebt opgelopen en dat die schade komt door de aanrijding.
Tevens is het van belang dat het oplopen van die schade niet komt door jouw toedoen. Indien deze factoren aan te tonen zijn, zal de schade moeten worden vergoed door degene die fiets ongeluk heeft veroorzaakt.
Als je een aanrijding hebt gehad met een gemotoriseerd voertuig (auto, scooter, vrachtwagen, tram) dan is het ook van belang dat je bewijs verzamelt over de toedracht van de aanrijding. Dit bewijs kan weer bijdragen aan het aansprakelijk stellen van de wederpartij.
Zorg er bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig dan ook voor dat er:
Een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig kan een hevige klap veroorzaken en aannemelijk is dat je daarbij letsel oploopt. Als gevolg van het letsel maak je extra kosten, loop je inkomsten en levensvreugde mis. Je lijdt schade. Deze schade wordt letselschade genoemd.
Als fietser wordt je door de wetgever in de situatie van een aanrijding tussen een gemotoriseerd voertuig en een ongemotoriseerd voertuig extra beschermd. Je hebt dan ook als fietser bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig vrijwel altijd recht op een letselschadevergoeding.
Bij het vergoeden van je schade kun je onder meer denken aan vergoeding voor medische kosten, je misgelopen inkomsten, schade aan je fiets, schade aan je kleding en smartengeld. Zorg er voor dat de wederpartij spoedig aansprakelijk wordt gesteld, deze aansprakelijkheid wordt erkend en je je schade vergoed krijgt. Onze letselschade juristen helpen je daar graag bij en altijd 100% kosteloos.
Er bestaan ook situaties dat de tegenpartij na een aanrijding is doorgereden of valse gegevens opgeeft. In dat geval kun je je wenden tot het Waarborgfonds Motorverkeer. Vraag onze letselschade juristen om advies!
Als je een aanrijding hebt gehad met een andere fietser is het van belang dat je bewijs verzamelt over de toedracht van de aanrijding. Dit bewijs helpt bij het aansprakelijk stellen van de andere fietser.
Voorbeelden van bewijsmateriaal zijn onder andere het verzamelen van de gegevens van de veroorzaker, het noteren van gegevens van eventuele getuigen en het maken van foto’s van de situatie.
Na het vergaren van bewijs kun je je richten tot het aansprakelijk stellen van de andere partij. Het kan zijn dat de fietser een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren heeft afgesloten. In dat geval kun je die aansprakelijkheidsverzekeraar aansprakelijk stellen. Heeft de fietser geen aansprakelijkheidsverzekeraar, dan kun je de fietser in persoon aansprakelijk stellen. De fietser zal in dat gewoon in privé jouw schade vergoeden.
Om je schade vergoed te krijgen dient de andere partij wel zijn aansprakelijkheid te erkennen. Het door jouw verzamelde bewijs kan eraan bijdragen dat erkenning van de aansprakelijkheid makkelijker en sneller verloopt.
Letselschadekwesties zijn vaak ingewikkelde juridische discussies met verzekeraars. Wij adviseren om deze niet zelf te voeren en een letselschadeadvocaat in te schakelen.
Ben je aangereden op de fiets door een gemotoriseerd voertuig en heb je hulp nodig bij het vorderen van een letselschadevergoeding? Brugman Letselschade Advocaten biedt je kosteloos rechtsbijstand en helpt je graag verder in jouw letselschadezaak.
"*" geeft vereiste velden aan
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).