Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL
Tegenpartij aansprakelijk stellen

Het is allereerst van belang bij een aanrijding op de fiets dat het schadeformulier wordt ingevuld. De meeste gemotoriseerde bestuurders hebben dit formulier in hun voertuig liggen, maar je kunt het formulier ook online vinden.

Zorg ervoor dat het formulier zo volledig mogelijk is ingevuld en ondertekend. Maak daarnaast foto’s van de situatie en noteer gegevens van eventuele getuigen.

Met het ingevulde schadeformulier kun je vervolgens de verzekeringsmaatschappij van de automobilist aansprakelijk stellen voor de door de aanrijding ontstane letselschade. De verzekeringsmaatschappij zal eerst beoordelen of de aansprakelijkheid kan worden erkend. Hierbij gaan zij onderzoeken wat er is gebeurd en wie er schuld heeft aan het ontstaan van de aanrijding.

Een ingevuld schadeformulier draagt in veel gevallen bij aan snelle erkenning van de aansprakelijkheid. Na de erkenning zal de beoordeling van de schade aan bod komen. Wij adviseren om een letselschade jurist in te schakelen voor hulp bij het aansprakelijk stellen van de automobilist. Wij zijn hierin gespecialiseerd en helpt u graag kosteloos verder.

Fietseraangereden.nl is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U wordt bij uw letselschade claim dus altijd bijgestaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Door auto aangereden en eigen schuld

Ben je als fietser 14 jaar of jonger of is de aanrijding volledig toe te rekenen aan de automobilist, dan is de automobilist 100% aansprakelijk voor de ontstane schade. De verzekeringsmaatschappij zal in dat geval 100% van de schade moeten vergoeden.

Echter zal de verzekeringsmaatschappij proberen om aan te tonen dat er sprake is van eigen schuld aan de kant van de fietser. Hierdoor hoeven zij niet de volledige schade te betalen en betaalt de fietser ook een percentage aan zijn eigen schade.

Het percentage aan eigen schade blijft voor de fietser wel beperkt. Omdat fietsers worden gezien als zwakke verkeersdeelnemers, worden zij door de wetgever beschermd. De verzekeringsmaatschappij dient dan ook vrijwel altijd – met uitzondering op een beroep op overmacht – minstens 50% van de schade van de fietser te betalen. Dus ook al is er sprake van eigen schuld aan de kant van de fietser, de fietser krijgt evengoed minimaal 50% van zijn schade vergoed.

Natuurlijk proberen wij een zo hoog mogelijk percentage rond te krijgen dat de verzekeringsmaatschappij moet betalen. Dit doen wij onder andere door een beroep te doen op de billijkheidscorrectie. Houdt de fietser ernstig letsel aan de aanrijding over, dan kan het percentage bij eigen schuld worden verhoogt tot zelfs een schadevergoeding van 100% van de letselschade.

Schadevergoeding bij aanrijding tussen fiets en auto

Na het erkennen van de aansprakelijkheid volgt het vaststellen van de schade. Omdat jij als fietser je schade wil verhalen op de tegenpartij, dien jij aan te tonen wat jouw schade is en dat deze is ontstaan door de aanrijding.

Naast materiële schade aan bijvoorbeeld je fiets of je kleding, zal je ook schade kunnen hebben voortkomend uit je letsel. Door dit letsel moet je kosten maken en loop je misschien wel inkomsten of levensvreugde mis. Het is dan ook van belang om de verzekeringsmaatschappij zo volledig mogelijk te informeren over je schade en letsel.

Omdat de bewijslast bij jouw als fietser ligt, wil je zo gedetailleerd mogelijk alles aanleveren aan de verzekeraar, waarna de verzekeringsmaatschappij jouw schade zal vergoeden.

Heb je ook een aanrijding gehad en wil je onze hulp bij het verhalen van je volledige schade? Neem dan contact op met ons kantoor en wij helpen je graag verder met het vorderen van je letselschade.

Aangereden door auto: schadevergoeding

Als je bent aangereden door een auto, lijdt je schade. Deze letselschade bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Hieronder vindt je de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

  • schade in je inkomen door arbeidsongeschiktheid
  • het eigen risico omdat je met de ambulance naar het ziekenhuis bent gebracht
  • reiskosten
  • ziekenhuiskosten
  • kosten voor revalidatie
  • facturen van de fysiotherapeut
  • reparatiekosten aan de fiets
  • vervangingskosten van uw fiets
  • onderhoudskosten aan het huis of de tuin omdat u dit niet meer zelf kunt door de aanrijding.
  • smartengeld

 

Lees hier meer over smartengeld

Gratis juridische hulp bij letselschade

Bent je op de fiets aangereden door een auto? Laat ons je helpen en de schade kosteloos op de tegenpartij verhalen. Wij verhalen de letselschade en de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag!

of bel direct

0800-27 84 626
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Hulp bij

Als fietser aangereden door auto

Als u als fietser of voetganger bent aangereden door een auto, dan heb je te maken met artikel 185 WVW. Dit artikel regelt de bescherming van de zwakke verkeersdeelnemers. Onze letselschade advocaten doen in dit geval altijd een beroep op artikel 185 WVW en verhalen uw letselschade kosteloos voor u!