Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL
Als fietser aangereden door vrachtwagen, wat nu?

Zorg er allereerst voor dat je na een aanrijding blijft op de plek van het ongeval, maar wel op een veilige plek. Verzamel vervolgens de naam en verzekeringsgegevens van de chauffeur, zijn kenteken en noteer gegevens van eventuele getuigen die de aanrijding hebben gezien.

Maak foto’s van de situatie, noteer de plek van de aanrijding en beschrijf de omstandigheden. Ga vervolgens na de aanrijding spoedig langs een arts om je te controleren en laat hen een schriftelijk medisch verslag opmaken.

Aansprakelijkheid bij een aanrijding

Met betrekking tot het aansprakelijkheid-vraagstuk zijn er diverse regels ontwikkeld in de rechtspraak. Zo geldt dat als je als fietser bent aangereden door een vrachtwagen, de vrachtwagen bijna altijd aansprakelijk is.

De wetgever heeft ervoor gekozen om fietsers een beschermde rol te geven in het verkeer met een verminderde aansprakelijkheid. Is het slachtoffer van de aanrijding 14 jaar of ouder, dan is de vrachtwagenchauffeur minstens voor 50% aansprakelijk. Afhankelijk van diverse factoren kan het percentage van letselschadevergoeding nog worden verhoogd naar 100%.

Omstandigheden die hierbij meespelen zijn onder andere de impact van het letsel op het slachtoffer, de ernst van het ongeval en zijn verlies aan arbeidsvermogen. Bij slachtoffers jonger dan 15 jaar geldt de 100%-aansprakelijkheidsregel. Hiermee heeft de wetgever naar voren willen brengen dat kinderen tot 14 jaar extra beschermd worden. Deze regel houdt in dat de vrachtwagenchauffeur bij een aanrijding 100% aansprakelijk is, tenzij hij een beroep kan doen op overmacht.

Vergoeding van de kosten van rechtsbijstand

Het is voor te stellen dat een aanrijding met een vrachtwagen hoge kosten met zich meebrengt en deze kosten flink kunnen oplopen. Soms valt het letsel mee, maar vaak is er altijd schade. Omdat aanrijdingen met vrachtauto’s complex zijn, is het verstandig dat je de hulp van een letselschadekantoor inroept.

Heeft u als fietser een aanrijding met een vrachtwagen gehad? Schakel dan de hulp van ons kantoor in en wij zullen kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade.

 

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Als fietser aangereden door een vrachtwagen

Bent u als fietser aangereden door een vrachtwagen? Laat door onze letselschade juristen uw letselschade verhalen.