Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

EN NL
NL
Als fietser aangereden door een scooter, wat nu?

De wetgever heeft bepaald dat fietsers kwetsbaar zijn in het verkeer en meer bescherming nodig hebben. Om hen te beschermen stelt de Wegenverkeerswet (artikel 185 WvW) dat fietsers (en voetgangers) altijd een schadevergoeding eisen kunnen.

Als beschermde deelnemer in het verkeer heb je dan ook als fietser recht op een schadevergoeding van 100% als je als fietser aangereden door een scooter bent. Heb je zelf een verkeersfout gemaakt? Dan heb je in ieder geval recht op 50% schadevergoeding en wordt er gekeken of dit percentage nog kan worden verhoogd naar 100%. Dit hangt onder andere af van de ernst van je letsel, de ernst van je fout en nog een aantal andere factoren die vallen onder de zogeheten billijkheidscorrectie.

Wat te doen bij een aanrijding?

Als je als fietser aangereden door een scooter wordt, zorg er dan voor om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. De verzekeraar van de scooter zal bijvoorbeeld proberen te beargumenteren dat het ontstane letsel niet door de aanrijding kwam maar al eerder is ontstaan. Probeer dan ook met je telefoon foto’s te maken van de schade aan de scooter, de situatie, de weg en de remsporen. Noteer daarnaast de gegevens van de bestuurder van de scooter, zoals de volledige naam en het kenteken. Zijn er getuigen van de aanrijding? Noteert dan ook de gegevens van deze getuigen.

Vervolgens is het voor schadevergoeding eisen van belang om snel na de aanrijding een arts te bezoeken. Om een schadevergoeding te kunnen vorderen, dient er een causaal verband te zijn tussen de aanrijding en het letsel wat je hebt opgelopen. Hoe langer je wacht met een arts bezoeken, hoe meer reden de verzekeraar van de scooter heeft om te beargumenteren dat het letsel en daarmee de letselschade niet door de aanrijding zijn ontstaan. Let erop bij het bezoeken van een arts dat de arts alle lichamelijke en geestelijke klachten opschrijft in jouw medisch dossier.

Schadevergoeding eisen na fiets ongeluk

Is er recht op een schadevergoeding van jouw schade? Dan wordt alle schade vergoed! Je kunt hierbij denken aan inkomenskosten, medische kosten, rechtsbijstandskosten en schade door studievertraging. Daarnaast heb je recht op een smartengeldvergoeding. Deze vergoeding is er voor de pijn die je lijdt, eventuele littekens die je hebt en bijvoorbeeld negatieve gedachten of angstklachten.

Brugman Letselschade Advocaten kan je kosteloos adviseren en juridisch bijstaan om de schade te verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Wij helpen je graag om jouw letselschade na het ongeval in kaart te brengen. Heb je vragen over letselschade of ben je als fietser aangereden door een scooter en wil je een schadevergoeding? Neem dan contact op met ons kantoor en wij staan voor je klaar en helpen je gratis!

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

als fietser aangereden door scooter

Bent u als fietser aangereden door een scooter? Dan heeft u altijd recht op schadevergoeding. Wij helpen u hier gratis bij!